Terug naar overzicht

D66 valt Rutte af

De bezuinigingen die staatssecretaris Rutte in petto heeft voor het hoger onderwijs worden niet gesteund door coalitiegenoot D66. Vandaag reageerde D66-fractieleider Boris Dittrich negatief op het voorstel het collegegeld met 100 euro te verhogen en de bekostiging van dertigplussers stop te zetten.
D66 stapte in het tweede kabinet Balkenende op voorwaarde dat de investeringen in het hoger onderwijs omhoog zouden gaan. Volgens Dittrich zijn de plannen van Rutte in strijd met het regeerakkoord.

Pikant detail: er is door het lekken van de plannen nu openlijk ruzie tussen de coalitiepartijen over de miljoenennota, nog voordat de majesteit de troonrede heeft uitgesproken. Volgende week dinsdag is het prinsjesdag. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?