Terug naar overzicht

Edith Hooge lector Corporate Governance

Edith Hooge wordt vanaf 1 oktober voor twee dagen per week lector Corporate Governance bij de Academie voor Algemeen Financieel Management, Breda en de Academie voor Management en Bestuur, ‘s-Hertogenbosch.

De 36-jarige Hooge haalde in 1998 haar doctoraat in de Onderwijskunde. Ze is vooral actief in de non-profitsector. Op het moment werkt zij onder meer bij het Max Goote Kenniscentrum voor de Beroepsonderwijs en Volwassenenducatie aan een onderzoek naar de stakeholders van het beroepsonderwijs, ‘educational governance’ en meervoudig publieke verantwoording.
Hooge gaat werken vanuit Breda. Voor de kenniskring kunnen ook mensen uit andere economische academies gevraagd worden. MKB Nederland, een aantal financiële instellingen, zorginstellingen en lokale overheden zijn ook betrokken bij dit lectoraat.
Corporate Governance betekent zoveel als ‘fatsoenlijk ondernemen’. Hoe wordt een bedrijf bestuurd, wie legt aan wie verantwoording af, wie houdt er toezicht en hoe? Dit soort vragen komt aan bod.(PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?