Terug naar overzicht

Eindelijk akkoord over reiskosten

Medewerkers van Avans Hogeschool krijgen met terugwerkende kracht tot 1 januari 2004 een aanvulling op hun vergoedingen van dienstreizen. Netto houden ze tussen de 25 en 26 eurocent vergoeding over.
Vanmiddag heeft de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) met een regeling ingestemd, die de Raad van Bestuur had voorgelegd. Het voorstel was het resultaat van maandenlang touwtrekken tussen bestuur en medezeggenschapsraad.
Aanvankelijk had de Raad van Bestuur moeite met een regeling die een fiscale maatregel van 1 januari moest repareren. Op die datum ging het maximaal aftrekbare bedrag per kilometer omlaag van 28 eurocent naar 18 eurocent.
Een bestuursvoorstel om medewerkers uitsluitend boven een bepaald aantal kilometers voor de baas een toeslag te geven vond geen genade in de ogen van de medezeggenschapsraad.

De nu overeengekomen vergoeding bestaat uit de basisvergoeding van 18 eurocent plus voor iedereen een toelage, die na aftrek van belasting uitkomt op 25 à 26 eurocent. De regeling is getroffen in het kader van de als gevolg van de reorganisatie toegenomen mobiliteit, en geldt van 1 januari 2004 tot 31 december 2006. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?