Terug naar overzicht

Frauderende collegevoorzitter de cel in

De voormalige voorzitter van de Pabo Edith Stein te Hengelo gaat voor anderhalf jaar de cel in en krijgt daar bovenop nog eens negen maanden voorwaardelijk wegens fraude.
De rechtbank in Almelo volgde daarmee de eis van het Openbaar Ministerie. In het oordeel noemde de rechter Van B. een witte boorden crimineel, die ernstig misbruik heeft gemaakt van het in hem gestelde vertrouwen.
De voormalige bestuurder declareerde onkosten die hij niet had gemaakt en gebruikte bovendien ook de creditcard van de hogeschool ten onrechte, zoals hij eerder al deed bij scholen in onder meer Amersfoort en Naaldwijk. In totaal zou de bestuurder op deze manier 350.000 euro achterover hebben gedrukt.
Het is nog onduidelijk of de veroordeelde in beroep gaat. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?