Terug naar overzicht

Kriebels bij Albert van der Mee voor Paralympics

‘Het begint nu allemaal wel te kriebelen’, vertelt Albert van der Mee vanuit het Olympisch dorp in Athene. De ICT-medewerker van Avans Hogeschool Breda doet van 17 tot en met 28 september mee aan de Paralympische Spelen.
Van der Mee is gisteren met de Nederlandse equipe in Athene aangekomen. Daarvoor was hij tien dagen met de atletiekploeg op trainingskamp in Eretria, nabij de Griekse hoofdstad. ‘Het was daar best ok, maar helaas was de trainingsaccommodatie dramatisch, ook de krachtruimte stelde niets voor. Dat hadden we graag anders gezien in de laatste voorbereiding op zo’n belangrijk toernooi’, reageert Van der Mee. ‘Het is echter wel goed voor de teamgeest als zaken niet goed geregeld zijn.’

De atleet kampt momenteel met een lichte enkelblessure. ‘De fysiotherapeut maakt zich nog geen zorgen, maar ik zo nu en dan wel.’ De ICT-er heeft nog een week om volledig te herstellen, want op maandag 20 september komt hij voor het eerst in actie tijdens de Olympische Spelen voor sporters met een beperking. Van der Mee komt uit op vier onderdelen bij atletiek voor slechtzienden.

Hij start om zeven uur ’s avonds op 20 september met het speerwerpen. Een dag later komt hij ’s morgens uit op het onderdeel kogelstoten. De volgende dag staat de vijfkamp voor Van der Mee op het programma. Deze bestaat uit verspringen, speerwerpen, discuswerpen, de 100 meter en de 1500 meter hardlopen. Ten slotte komt hij op 27 september voor het laatst in actie tijdens het discuswerpen.

Van der Mee schat zijn medaillekansen niet al te hoog. ‘Ik ben zeker niet de topfavoriet, maar volledig kansloos ben ik natuurlijk ook weer niet’, vertelt hij. Voor Van der Mee is het de tweede keer dat hij meedoet aan Paralympische Spelen. Vier jaar geleden was hij er in Sydney ook bij. Voornaamste doelstelling deze keer is dat hij vier Olympische diploma’s wil halen. ‘Daarvoor moet ik op alle onderdelen bij de eerste zes eindigen.’

Zowel Studio Sport als BNN zullen aandacht aan het evenement besteden. De prestaties van Van der Mee worden op de website van Punt bijgehouden.
(KvdL)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?