Terug naar overzicht

Marijnissen: ‘Acties nu al uitbetaald’

‘Een procedureel en politiek novum’ noemde Jan Marijnissen (SP) de motie van CDA, VVD en D66, waarin voor ruim 1 miljard euro aan wijzigingen op de rijksbegroting wordt gevraagd. ‘De acties van de afgelopen weken worden nu al uitbetaald’, was zijn uitleg.
Het gebeurt zelden dat een kamermotie in de eerste termijn van een overleg wordt ingediend. De motie van de regeringspartijen waarmee dat vanmiddag wel gebeurde, legde de SP-voorman daarom uit als een motie van wantrouwen tegen het kabinet: ‘Blijkbaar wil men het antwoord van de regering niet eens afwachten.’

CDA-fractievoorzitter Verhagen, die de motie namens de regeringsfracties had ingediend reageerde: ‘Droom lekker verder, mijnheer Marijnissen’. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?