Terug naar overzicht

Eerste innovatievoucher besteed

De TU Delft profiteert als eerste van het nieuwe fenomeen innovatievoucher. Minister Brinkhorst van Economische Zaken reikte vorige week het eerste voucher uit aan het bedrijf Airborne Development. Het bedrijf mag 7.500 euro investeren in kennis over scheepsschroeven van composietmateriaal.

Het innovatievoucher is bedacht door het Innovatieplatform als oplossing voor het probleem dat bij hogescholen, universiteiten en onderzoeksinstellingen veel kennis op de plank blijft liggen die voor het midden- en kleinbedrijf van waarde kan zijn. Door gebrek aan samenwerking blijft die kennis vaak onbenut.

De ondernemer ‘koopt’ met de bon onderzoekscapaciteit in bij een kennisaanbieder. Die levert de voucher in bij SenterNovem en krijgt deze uitbetaald. In feite werkt de innovatievoucher op dezelfde wijze als een boekenbon. Het experiment duurt één jaar. Bij succes zal de kennisbon wellicht definitief worden ingevoerd. (OvB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?