Terug naar overzicht

Inschrijving voor Batavierenrace geopend

Studenten kunnen zich tot en met 30 november inschrijven voor de 33e Batavierenrace.

Deze ‘grootste estafetteloop ter wereld’, zo staat in het Guinness Book of Records vindt plaats op 23 april.
De 179 kilometer lange estafette start ’s nachts op de Radboud Universiteit Nijmegen en de finish is op de campus van de Universiteit Twente. Een ploeg bestaat uit 25 lopers, die elk een afstand afleggen variërend van 3,4 tot 12,3 kilometer.

Ieder jaar nemen ruim 7000 studenten van alle Nederlandse universiteiten en verschillende hogescholen deel aan dit evenement. Daarnaast lopen er jaarlijks enkele honderden buitenlandse studenten mee uit onder andere Slovenië, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.
De race wordt traditioneel afgesloten met het Batavierenfeest op de campus van de Universiteit Twente.

Studenten die mee willen doen aan de Batavierenrace kunnen zich inschrijven met een ploeg van hun studie-, sport- of studentenvereniging of vriendengroep. Het inschrijfformulier is te vinden op www.batavierenrace.nl. (CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?