Terug naar overzicht

Maatregelen prepensioen treffen jongeren het hardst

Vooral jongeren gaan de tol betalen voor de maatregelen van het kabinet rondom VUT en prepensioen. Dat blijkt uit becijferingen van de Abvakabo. Iedereen kan met behulp van een online-rekenprogramma van de vakbond persoonlijk de schade opnemen.
Volgens de bond gaan veel werknemers straks tweemaal zoveel premie betalen. Dat scheelt hen honderden euro’s per jaar.
Jongeren krijgen de hardste klappen, omdat zij het langst met de negatieve gevolgen worden geconfronteerd. Een ambtenaar, die op zijn 26e in 2000 is gaan werken met een inkomen van 2500 euro per maand, ontvangt op zijn 62e een prepensioenuitkering die 29 procent lager is.
Met het rekenprogramma, dat speciaal ontworpen is voor mensen met een pensioenregeling bij ABP en PGGM, kan iedereen de effecten voor zichzelf uitrekenen. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?