Terug naar overzicht

Maria van der Hoeven donderdag bij Barend & Van Dorp

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Maria van der Hoeven (CDA), is donderdag a.s. te gast in het RTL4-programma Barend & Van Dorp. ‘Zij zal met de heren Mulder, Barend en van Dorp in gesprek treden over politiek en actualiteiten’, heet het in een persbericht van het ministerie.

Van der Hoeven is de de afgelopen maanden regelmatig in het nieuws geweest. Te beginnen met haar dubieuze rol in de ‘hbo-fraude’ als voormalig lid van de Raad van Toezicht van de Technische Hogeschool Rijswijk. Vervolgens naar aanleiding van de ruzie tussen haar en de inmiddels opgestapte staatssecretaris Nijs (VVD). En tenslotte in verband met de graai-cultuur in de top van het departement.
Ook werd Van der Hoeven genoemd als plaatsvervanger namens het CDA voor de zieke premier Balkenende voor het geval deze niet snel zou herstellen.
Een naderende politieke actualiteit is de onderwijsstaking die de vakbonden voor 16 november hebben aangekondigd. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?