Terug naar overzicht

MER-student eindigt als 292ste op de Marathon van Eindhoven

De trap komt hij nauwelijks op. Dat is dan ook niet zo verwonderlijk. Tobias Sleumer, tweedejaarsstudent Management Economie & Recht in Den Bosch liep gisteren de Marathon van Eindhoven.

Hij behaalde als 292ste de eindstreep. Niet slecht voor een 22-jarige die voor het eerst de marathon loopt. De meeste lopers waren volgens Tobias tussen de 28 en 45 jaar. ‘Omdat ze ouder zijn, zijn ze vaak beter in duurloop.’

Ruim 42 kilometer heeft Tobias in de benen. En dat voelt hij. ‘Op school loop ik nu het liefst achteruit de trap af.’ De laatste drie kilometer van de marathon gingen moeizaam. ‘Ik kon mijn tempo niet meer volhouden. Ik had last van zware verzuring in de benen. Mijn lichaam wilde gewoon niet meer.’ Desondanks is de marathon meegevallen. ‘Ik heb een heel constante race gelopen. Over het eerste rondje deed ik 1 uur en 44 minuten en over het tweede rondje ook.’ Over zijn eindtijd 3 uur, 28 minuten en 3 seconden is hij dik tevreden. ‘Het ging mij erom dat ik hem uit zou lopen, het liefst binnen vier uur en dat is gelukt.’

Voor de Marathon van Eindhoven was Tobias geselecteerd voor het team van Men’s Health, een mannenblad op het gebied van gezondheid en sport. De twintig lopers hebben getraind onder deskundige begeleiding en werden gesponsord door een sportschoenen –en kledingmerk.

Een volgende marathon zal Tobias niet zo snel meer lopen. ‘Misschien als ik wat ouder ben. Ik ga me eerst richten op de tien en vijftien kilometer wedstrijden.’ Zodra hij is hersteld, begint de hardloper met de training voor de Zevenheuvelenloop in Nijmegen op 21 november. (CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?