Terug naar overzicht

Voldoende voor Bouwkunde en Civiele Techniek

De opleidingen Civiele Techniek en Bouwkunde in Den Bosch scoren op alle ijkpunten een voldoende. Dit hebben de accreditatiecommissies gisteren aan de directie meegedeeld.

Afgelopen woensdag en donderdag bezochten twee visitatiepanels van het Netherlands Quality Agency (NQA) de twee opleidingen. Zij voerden gesprekken met docenten, studenten, afgestudeerden, de Raad van Bestuur en de academiedirectie.
De zes ‘prestatieonderwerpen’, zoals het programma, de voorzieningen en de kwaliteitszorg, worden met een voldoende beoordeeld, concludeert Jan Reinhard, directeur van de Academie voor Bouwkunde en Civiele Techniek in Den Bosch. Dat hebben de commissies na afloop van het bezoek in een (besloten) mondelinge rapportage meegedeeld. Reinhart is tevreden met dit voorlopig oordeel. ‘Dit is het resultaat van het werk van de afgelopen jaren. We hebben hard moeten werken om alles op orde te krijgen.’
Dit jaar is gestart met de invoering van de brede bachelor Built Environment, waarin de beide opleidingen opgaan. Momenteel is alleen de propedeuse gezamenlijk; in de hogere jaren bestaan Bouwkunde en Civiele Techniek nog naast elkaar. (GR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?