Terug naar overzicht

Algemene Onderwijsbond gelooft niet in eigen cao-inzet

De Algemene Onderwijsbond (AOb) wil 1,25 procent loonsverhoging. Voor andere arbeidsvoorwaarde is de inzet 1,75 procent groei. Dat staat in de arbeidsvoorwaardennota van de bond. Erg overtuigend is het allemaal niet, want de AOb zelf zegt te twijfelen of het een reëel bod is.
De bond heeft voor die onderhandelingsinzet gekozen omdat het de lijn van de FNV is. Maar de overheid zit op de nullijn, die vanwege de stijgende kosten van levensonderhoud ‘in feite een minlijn’ is.

‘Omdat er voor het onderwijs al een goede levensloopregeling bestaat’, kiest de bond in afwijking van de FNV niet voor een geheel nieuwe regeling. De AOb wil de bestaande regeliong wel uitbreiden. Onder bepaalde voorwaarden zou de werknemer een extra mogelijkheid moeten krijgen de fiscale ruimte van maximaal twaalf procent per jaar van het loon te sparen om dit later om te zetten in verlof. (FG)

Arbeidsvoorwaardennota AOb.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?