Terug naar overzicht

Bedreiging Hirsi Ali maakt Fontys-dag over mensenrechten onzeker

Door de moord op Theo van Gogh en de bedreiging van Ayaan Hirsi Ali is het onduidelijk of een bijeenkomst over de rechten van de mens van Fontys Hogescholen doorgaat. Hirsi Ali zou op 10 december in Tilburg een lezing geven, maar zij is ondergedoken.

De organisatie van de ‘Dag van de rechten van de mens’, het taakteam Gender en Etniciteit van Fontys, heeft besloten de werving en publiciteit voor de bijeenkomst op te schorten. Na de moord op filmer Theo van Gogh en de recente bedreigingen aan het adres van Hirsi Ali, Tweede Kamerlid van de VVD, is het onzeker of de VVD-politica in december in de openbaarheid kan treden. Mogelijk dat de ‘Dag van de rechten van de mens’ wordt afgelast, zegt een van de leden van het taakteam. De organisatie heeft na de aanslag en recente bedreigingen overigens geen contact met Hirsi Ali gehad.
Een woordvoerder van de Raad van Bestuur wijst erop dat het een interne bijeenkomst van de Fontys Hogescholen is. Het bestuur gaat ervan uit dat de ‘Dag van de rechten van de mens’ doorgaat. Mocht de VVD-politica niet spreken ‘dan komt er wellicht een andere spreker of komt er een andere invulling van de dag’.
Ayaan Hirsi Ali zou een lezing geven over de relatie tussen religie, emancipatie en integratie, waarna een discussie op het programma staat. De dag is bedoeld voor studenten en medewerkers van Fontys Hogescholen. De bijeenkomst is geland van 1500 tot 18.00 uur in het Mollergebouw van Fontys Hogescholen in Tilburg. (GR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?