Terug naar overzicht

Studenten verzorgen kerstdiner voor daklozen

Meloen met ham, soep, kip, zalm, groente, aardappeltjes, rijst en een grand dessert. Dat staat er op het menu tijdens het kerstdiner op maandag 20 december voor de dak- en thuislozen van sociaal pension Web-Herderheem in Breda. Acht vierdejaarsstudenten Management, Economie & Recht verzorgen de feestelijke maaltijd.
Voor het project Evenementen Organisatie moeten alle vierdejaarsstudenten iets organiseren dat een maatschappelijk verantwoord karakter heeft. ‘Onze groep wilde iets voor de zogenaamde zwakkeren van de samenleving doen. We hadden eerst ’t IJ, de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda, benaderd. Daar kregen we geen reactie van’, vertelt student Sander de Jong. ‘Vandaar dat we nu voor het sociaal pension hebben gekozen.’
Een aantal sponsors hebben de studenten al gevonden. ‘Geld krijgen, is niet gemakkelijk. Gelukkig hebben we wel een slager, groenteboeren en een vishandel gevonden, die etenswaren beschikbaar willen stellen.’
De studenten zijn nog op zoek naar een kok. ‘Als we die niet vinden dan gaan we zelf kokkerellen.’ (KvdL)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?