Terug naar overzicht

Geen instemming voorontwerp nieuwbouw Tilburg

Het voorontwerp voor de nieuwbouw in Tilburg heeft vanmiddag geen groen licht gekregen van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR). De raad geeft Tilburgse medewerkers en studenten gedeeltelijk gelijk in hun kritiek.
‘In Tilburg zijn naar verhouding veel minder vierkante meters voor onderwijs beschikbaar dan in Breda en Den Bosch’, gaf woordvoerder huisvesting Paul Verouden toe. ‘In het Plan van Eisen is dat minder opgevallen. Maar nu het met het voorlopig ontwerp visueel is gemaakt, valt het op. Ik begrijp niet goed wat we eerder over het hoofd hebben gezien.’

De medezeggenschapsraad vond verder dat de Raad van Bestuur en het projectbureau huisvesting ‘onhandig’ met medewerkers en studenten hebben gecommuniceerd. De kritiek van medewerkers en studenten was onder andere, dat men zich door het plan overvallen voelde. Anderzijds waren in vorige fases wel steeds vertegenwoordigers van de Tilburgse locatie bij de plannenmakerij betrokken, werd daartegenin gebracht. Ook waren sommige kritiekpunten naar de mening van de GMR ingegeven door emoties

Verouden, die zich beriep op ‘voortschrijdend inzicht’, gaf terugkijkend toe, dat er steeds minder ruimte voor onderwijs in het plan is overgeschoten. ‘Maar we kunnen het proces niet helemaal stopzetten. Dat kosten minstens een half tot een heel jaar.’
De GMR vindt, dat er ‘iets met het protest moet worden gedaan’, en dat de uitwerking van het structuurplan in het nu voorgelegde voorlopige ontwerp nader moet worden bekeken. Een toegezegde brief van het projectbureau huisvesting over de knelpunten was niet binnen; aan de hand daarvan wil men het ontwerp opnieuw beoordelen. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?