Terug naar overzicht

Kerstverhaal uit België

Docent Albert Elshout vertelt donderdag 23 december een kerstverhaal aan studenten van de Academie voor Sociale Studies in Breda.

Het is voor de negende keer dat hij dit doet. Elk jaar haalt hij het verhaal uit een ander land. Dit jaar is België aan de beurt. Elshout vertelt een verhaal van de Vlaamse schrijver Leo Pleysier. ‘Het kerstverhaal dat ik vertel moet niet te religieus zijn, maar menselijk. Het moet gaan over familiebanden en relaties tussen mensen. Met kerst bij familie zijn, is niet altijd even leuk. Oude gezinspatronen kunnen weer boven water komen en dat kan soms best spannend zijn. Maar ik probeer wel altijd een positieve ondertoon te vinden’, zegt Elshout.
Het kerstverhaal vindt om 14.15 uur plaats in collegezaal A 037. (CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?