Terug naar overzicht

Maak een zonnebloem van je mobieltje

Onderzoekers van de Britse universiteit van Warwick hebben een fleurige oplossing gevonden voor het groeiende afvalprobleem van mobieltjes. Gewoon begraven, en er groeit een heuse bloem naar keuze uit.
De milieuvriendelijke vondst is een antwoord op de wegwerpmentaliteit van de consument. Die laat zich massaal verleiden tot de aanschaf van telkens nieuwe trendy modellen met nieuwe snufjes. Volgens schattingen worden er alleen al in Europa elk jaar honderd miljoen mobieltjes afgedankt.

De Britse technici hebben de behuizing van de mobiele telefoon van een biologisch afbreekbaar polymeer gemaakt. Achter een venstertje bevindt zich een zaadje van een bloem, dat vrijkomt als het toestel wordt begraven. Wat er dan gebeurt met de metalen elektronica, laten de onderzoekers wijselijk in het midden. (OvB)

Klik hier voor de website met filmpje.
Foto: onderzoeksleider Kerry Kirwan. (Klik voor vergroting.)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?