Terug naar overzicht

Nijs op diner-tour

Annette Nijs, de in mei afgetreden staatssecretaris van onderwijs, heeft alweer twee keer gedineerd met minister Maria van der Hoeven. Ze staat ‘op goede voet met alle betrokkenen’, zegt ze in een interview met maandblad Opzij.
Nijs houdt een ‘functioneel’ sabbatical year. Ze denkt niet aan een terugkeer in de politiek. Wel is ze een boek aan het schrijven over haar kijk op ‘nieuwe politiek’. ‘De komende tijd ga ik een aantal diners organiseren om met politici, journalisten, belangenbehartigers en gewone mensen te praten over politieke dilemma’s’, zegt Nijs. ‘Een van de thema’s die ik wil bespreken, is de manier waarop je de ‘nieuwe politiek’ vorm kunt geven. Bijvoorbeeld door – zoals ik deed – de mensen om wie het gaat centraal te stellen zonder meteen hun belangenorganisaties in de gordijnen te jagen.’

Nijs moest aftreden na een onthullend interview met de Nieuwe Revu, waarin ze uit de school klapte over de problemen tussen de minister en haarzelf. De kop boven het artikel luidde: ‘Maria, waarom doe je zo?’ (BB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?