Terug naar overzicht

Oud-student genomineerd voor Prix de Rome 2005

Esther Tielemans, afgestudeerd aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving / St. Joost in Den Bosch, is een van de kanshebbers op de Prix de Rome.
Deze prestigieuze Nederlandse aanmoedigingsprijs is bedoeld om kunstenaars en architecten tot 35 jaar te stimuleren op internationaal, artistiek gebied. De vier genomineerden gaan van half januari tot half juni aan het werk in een atelier dat door de Rijksakademie in Amsterdam beschikbaar is gesteld. Op basis van het werk dat de kunstenaars in die periode produceren worden de prijzen toegekend. Als Tielemans deze prijs zou winnen, krijgt zij een bedrag 45.000 euro.
Tielemans schildert schilderijen die je zowel kunnen verwarren als verleiden. Haar stijl ligt ergens tussen impressionisme en post-modernisme. ’Het gebruik van epoxy en lakverf bevestigd deze tegenstelling door zijn aantrekkelijke en tegelijkertijd chemische/ onechte uitstraling.’ aldus het juryrapport.
Voor meer informatie kijk op www.prixderome.nl
[JD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?