Terug naar overzicht

Plagiaat via eBay

Wie graag een Engelstalige scriptie overschrijft, maar bang is om betrapt te worden, kan voortaan op de website eBay terecht. Doordat de teksten meestal niet letterlijk op het internet hebben gestaan, wordt de anti-plagiaatsoftware ontdoken.
Enkele tientallen studenten bieden er hun scripties aan.

Volgens de Times Higher Education Supplement kosten de scripties ongeveer vijftien euro, wat een schijntje mag heten. Sommige verkopers sturen regelrecht op plagiaat aan en beweren openlijk dat hun tekst voor het werk van een ander kan doorgaan. Eén verkoper maakte het helemaal bont: die bood een scriptie aan over ‘internet en cyber-plagiaat’.
Op Marktplaats.nl, een website die recentelijk is overgenomen door eBay, zijn nog geen Nederlandstalige scripties gevonden. Maar wat niet is, kan nog komen. (BB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?