Terug naar overzicht

Doekle Terpstra voorzitter HBO-raad

Als nieuwe voorzitter van de HBO-raad heeft het bestuur Doekle Terpstra (48) voorgedragen. Hij is nu nog voorzitter van het CNV. Indien de algemene ledenvergadering instemt gaat de benoeming in per 1 mei.
Dat Terpstra beschikbaar was vooor een andere functie was al duidelijk toen hij vorig jaar met Ruud Vreeman kandideerde voor het burgemeestertschap van Tilburg. Zijn benoeming bij de HBO-raad voorziet in de vacature die ontstond door het vertrek in december van voorzitter Frans Leijnse. De vakbondsman Terpstra komt door zijn overstap aan de andere kant van de tafel te zitten. De HBO-raad fungeert behalve als belangenorganisatie ook als werkgeversvereniging die met de werknemersorganisaties onderhandelt over de cao-hbo.
Doekle Terpstra werd een bekende Nederlander als actieleider naast FNV-voorman Lodewijk de Waal bij het massale protest in september en oktober tegen het sociale beleid van het kabinet Balkenende. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?