Terug naar overzicht

Omroep Brabant interviewt lector Edith Hooge

In het programma Gedane Zaken van Omroep Brabant wordt zondag 23 januari Edith Hooge geïnterviewd. Hooge is lector Corporate Governance bij Avans Hogeschool.

Zij houdt op vrijdag 21 januari om 16.00 uur haar lectorale rede in de aula van de hogeschool in Breda.

Hooge gaat de komende drie jaar vanuit Avans onderzoeken wat ‘goed bestuur’ betekent voor het midden- kleinbedrijf en de non-profitsecot. In een interview met Punt, dat morgen in de papieren versie van Punt staat, zegt zij dat deze sectoren worstelen met allerlei zaken die daarmee te maken hebben. ‘Bedrijven die gaan groeien, hebben vragen over onafhankelijk toezicht en bijvoorbeeld de status van de directeur/grootaandeelhouder.’
In de non-profitsector is de betekenis van ‘goed bestuur’ belangrijker geworden doordat steeds meer instellingen fuseren. ‘ROC’s, hogescholen, maar ook woningcorporaties en zorginstellingen worden steeds groter. Er staat meer op het spel. Daarnaast krijgen deze instellingen van de overheid steeds meer autonomie. Het is dan belangrijk dat zij zich verantwoorden.’
Edith Hooge is sinds oktober 2004 voor twee dagen per week als lector werkzaam bij de Academie voor Algemeen Financieel Management in Breda en de Academie voor Management en Bestuur in ‘s-Hertogenbosch. Naast dit werk doet zij onder meer onderzoek voor het Max Goote Kenniscentrum naar ‘educational governance’ en ‘meervoudig publieke verantwoording’.
Het radioprogramma Gedane zaken duurt van 12.00 tot 13.00 uur en wordt live uitgezonden. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?