Terug naar overzicht

Toneelstuk KMA over morele dilemma’s blauwhelmen

In gratis toegankelijke toneelvoorstelling gevolgd door een paneldiscussie stellen cadetten van de KMA maandagavond de morele dilemma’s aan de orde waar VN-militairen mee worden geconfronteerd.
Toneelgroep Compagnie Dakar voert het toneelstuk ‘Generaal D’ op. Het is gebaseerd op de ervaringen van blauwhelmen die in 1994 onder leiding van generaal Dallaire naar Rwanda werden uitgezonden. Het thema luidt: ‘Waar begint en tot hoever reikt je persoonlijke verantwoordelijkheid wanneer je ziet dat duizenden burgers worden vermoord?’

De als college ingeroosterde voorstelling met paneldiscussie is in eerste instantie bedoeld voor cadetten en cursisten van de KMA. Maar vanwege het bijzondere karakter van deze ‘les ethiek’ zijn ook geïnteresseerden uit Breda van harte welkom. Het aantal beschikbare plaatsen is echter beperkt. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs kunnen geïnteresseerden via de wacht van de KMA bij de hoofdingang Spanjaardsgat de voorstelling en paneldiscussie in de aula bijwonen. (FG)

‘Generaal D’ door toneelgroep Compagnie Dakar. Maandag 31 januari 19.30 uur, KMA Breda.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?