Terug naar overzicht

Vernieuwing top OCW

Van de 22 directeuren van het ministerie van OCW worden er maar liefst veertien nieuw benoemd. De meesten gaan deze maand al aan de slag op hun nieuwe post. De operatie is onderdeel van het project dat de bestuurscultuur bij OCW moet moderniseren. Minister van der Hoeven spreekt dan ook van een ‘frisse wind’.
De meeste directieleden werken al bij OCW en stromen door. Nieuw is dat het ministerie zijn directeuren voor maximaal vijf jaar benoemt. Van der Hoeven en secretaris-generaal Van der Steenhoven beklaagden zich bij hun aantreden – vlak na het einde van Paars II – over de werkcultuur op het departement en kondigden een grondige reorganisatie aan. Het ministerie ging de afgelopen jaren gebukt onder tal van affaires als de ‘hbo-fraude’, de Jamby-affaire en de ‘graaicultuur’ onder hoge ambtenaren.

De nieuwe directeur hoger onderwijs is Jo van Ham, directeur primair onderwijs van het ministerie. Hij wisselt van functie met (waarnemend) directeur Ron Minnée. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?