Terug naar overzicht

Bijna 500 bezoekers voor Deutschland Anders

De opening van de expositie Deutschland Anders van Bossche kunststudenten in het Goethe Institut in Rotterdam werd afgelopen zaterdag goed bezocht.

‘Het bleef maar binnenstromen’, aldus docent Grafische Vormgeving Dick Bakker. ‘Volgens het instituut zijn er minstens 450 bezoekers geteld.’ De opening vond plaats tijdens de Museumnacht in Rotterdam. Op de expositie waren affiches en filmpjes te zien die de studenten maakten over Duitsland. Een dj draaide Duitse muziek en er waren Duitse hapjes en bier.
Zevenentwintig studenten Illustratieve Vormgeving van de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St.Joost in Den Bosch bezochten voor dit project drie grote steden in Duitsland. Vooraf hadden ze de vooroordelen over het land moeten opschrijven. Vervolgens gingen ze ieder met een ‘-isme’ (socialisme, egoïsme, kapitalisme) op pad om onze oosterburen onder de loep te nemen. Dat resulteerde in een verzameling totaal verschillende affiches, films en een krant.

Bakker noemt het project geslaagd. Veel bezoekers reageerden volgens hem tijdens de Museumnacht positief op het werk, sommigen vonden het ‘plat’.
Punt drukte afbeeldingen van een aantal affiches en filmstills af in de papieren krant die nu in de bakken ligt. In het Goethe Instituut in Rotterdam is het werk nog tot en met 24 maart te zien. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?