Terug naar overzicht

Nijs niet naar Tweede Kamer

Annette Nijs, voormalig staatssecretaris van onderwijs, neemt geen zitting in het parlement. Nijs had bij de VVD-fractie kunnen aanschuiven, nu Kamerlid Jan Geluk zijn zetel opgeeft. Geluk heeft een baan als dijkgraaf geaccepteerd.
Op haar website laat Nijs weten dat Nederland haar na aan het hart ligt en dat ze graag haar steentje bijdraagt. ‘Ik heb er dan ook voor gekozen om nu voor een periode een deel van mijn activiteiten te richten op een aantal bestaande en nieuwe initiatieven vanuit de maatschappij’, schrijft ze. Maar ze keert niet terug in de landelijke politiek.

Nijs moest aftreden na een spraakmakend interview met Nieuwe Revu waarin zij uit de school klapte over de slechte verstandhouding met minister Van der Hoeven (CDA). (BB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?