Terug naar overzicht

Nobiles Mastergids is ‘aardig opstapje’

Wie moeite heeft met het kiezen van een master, kan de eerste Nobiles Mastergids erbij pakken. De gids biedt een compleet overzicht van alle masteropleidingen aan hogeschool en universiteit. Maar meer dan een aardig opstapje is het niet, vindt studentenbond ISO. 

In de mastergids staan enkele artikelen over het bama-stelsel, studietempo, titulatuur, studiebeurs en leningen. Verder staan alle masters op een rij, op alfabet gerangschikt in de domeinen economie & management, gezondheidszorg, natuurwetenschappen, recht & openbare orde, taal & cultuur en techniek. Achterin prijzen de universiteiten en enkele hogescholen hun opleidingen aan. Sommige hebben daar meer ruimte voor gekocht dan andere. 

‘Het is een nuttige eerste stap, maar niet meer dan dat’, zegt voorzitter Madelein Hofmijster van het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO). ‘De informatie is summier. Zoals je bij stofzuigers graag de lengte van de slang en de kwaliteit van de handleidingen wilt vergelijken, zo wil je van opleidingen graag de student-staf-ratio weten. Ook wil je weten of je stage kunt lopen. Maar zulke dingen staan er niet in. Het boek oogt prettig, maar het is niet de oplossing voor de klacht van de studenten dat de voorlichting zo slecht is. Studenten moeten alsnog veel zelf uitzoeken.’

‘We staan open voor suggesties’, zegt Margot de Koning, projectmanager van de Nobiles Mastergids. ‘We zullen niet snel advies geven of ranglijsten maken, want we willen een neutrale gids zijn.’  (BB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?