Terug naar overzicht

Politie gooit jongeren de SER uit

Een groep van dertig Jonge Democraten en CDJA’ers heeft afgelopen dinsdag een stoel in het gebouw van de Sociaal Economische Raad neergezet. Zij willen graag dat jongeren een ‘zetel’ krijgen in de SER, maar de raad wil daar niet aan meewerken.

De politieke jongeren, verbonden aan D66 en het CDA, vinden het ondemocratisch dat jongeren niet kunnen aanschuiven bij de SER. Zij hadden hun actie van tevoren aangekondigd, waardoor er bij aankomst al enkele agenten klaarstonden. Na een uur zijn de jongeren met stoel en al het pand weer uitgezet.
De SER zou niet genoeg aan de belangen van de jongeren denken, vinden de jonge politici. Zo heeft de raad bijvoorbeeld geadviseerd om de AOW-gerechtigde leeftijd niet te verhogen.

De actievoerders, onder wie veel studenten, geven de moed niet op. Zij sturen ieder lid van de SER persoonlijk een brief met het verzoek om steun. De beoogde FNV-voorzitter Agnes Jongerius zou al hebben laten weten dat ze achter hen staat. (BB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?