Terug naar overzicht

Studium Generale over ‘identiteit’

De media, literatuur en beeldende kunst staan centraal tijdens het Studium Generale van de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost. Het thema is ‘identiteit’.

Het Studium Generale vindt plaats op 2 maart aan de kunstacademie in Breda en 3 maart in Den Bosch en is georganiseerd in samenwerking met de opleiding Communication and Multimedia Design. Kunstenaars, ontwerpers, critici, theoretici, schrijvers en dichters zullen lezingen en optredens verzorgen. Ook is er ruimte voor discussie.

Woensdag 2 maart komen de media en hun invloed op de identiteit aan bod. De onderwerpen zijn onder meer: hybride identiteiten, identiteit en games en de grenzen tussen zelf, zelfbeeld en image. De dag wordt besloten met het filmprogramma Cinema of Identities, met onder andere The Trial van Orson Welles.

De donderdag erna staan literatuur en beeldende kunst in de schijnwerpers. Behandeld worden de rol van het autobiografische in de kunst en wetenschap, kunstenaars en alter ego’s, de vermeende permanente identiteitscrisis van het scheppend individu en identiteit als product van de verbeelding.

Het Studium Generale wordt afgesloten met de poetry slam-avond I-DENTIFY, met dichters van binnen en buiten de kunstacademie. Kunststudenten worden opgeroepen zich hiervoor op te geven. (GR)

Zie ook: www.akv.stjoost.nl

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?