Terug naar overzicht

Excursie naar de Belgische steengroeve

In de hal van Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch ligt blauw natuursteen. IJzersterk en peperduur. Hoe dat komt leren tweedejaarsstudenten Bouwkunde in Den Bosch tijdens een excursie naar de steengroeve in België.

Honderdvijftien studenten brengen op woensdag 9 en donderdag 16 maart een bezoek aan de steengroeve in het Belgische Soignies. In de steengroeve wordt blauwe natuursteen gewonnen. ‘Studenten krijgen door deze excursie inzicht in hoe natuursteen wordt gewonnen en hoe het bewerkt wordt’, legt Frans van Gessel, docent Bouwkunde uit. ‘Ze zien daar waarom natuursteen zo duur is. Het wordt namelijk op zeventig meter diepte gewonnen en er komt veel arbeidskracht bij kijken.’
Na de steengroeve gaan de studenten naar de glasfabrieken van Auvelais. Daar leren ze hoe verschillende glassoorten worden gemaakt. Naar aanleiding van de excursie maken de studenten een verslag.(CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?