Terug naar overzicht

Extra miljoenen gaan naar hoger onderwijs

Het geld dat in het paasakkoord van de coalitie is toegezegd als extraatje voor het onderwijs gaat voornamelijk naar het hoger onderwijs. Dat heeft minister Van der Hoeven (OCW) verklaard.
De drie coalitiepartijen kwamen in het paasweekend onder andere overeen een kwart miljoen extra vrij te maken voor het onderwijs. Met het akkoord probeert de coalitie een dreigend afhaken van D66 te bezweren. Zaterdag a.s. kan het D66-congres het akkoord nog torpederen.

De universiteiten en hogescholen krijgen het extra geld om de groeiende toeloop op te vangen. Die bestemming kan zaterdag nog een rol spelen. Zo liet de jongerenorganisatie van D66, Jonge Democraten, deze week weten, dat het geld volledig naar het vmbo zou moeten gaan. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?