Terug naar overzicht

Lezing onderzoekers Organon en Unilever voor vo/mbo-docenten bij Avans

Docenten Biologie, Scheikunde en Informatica van het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs worden door Avans uitgenodigd voor een vakdocentendag met lezingen van gerenommeerde onderzoekers van Organon en Unilever.

De vakdocentendag met als titel ‘Life Sciences in het VO en het MBO’ vindt op 4 maart plaats en wordt gehouden bij de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu (ATGM) in Breda. Naast de lezingen zijn er vier workshops over de onderwerpen: bio-informatica, scheidingstechnieken, DNA-isolatie en duurzame bedrijfsvoering en milieu-advisering.
Academiedirecteur Cally Bruschinksy opent om 15.00 uur de dag. Prof. Dr. Jacob de Vlieg van Organon geeft vervolgens een lezing over de rol van bioinformatica en genomics in medicijnenontwikkeling. Na een pauze is om 16.10 uur dr. Hans-Gerd Janssen van Unilever aan de beurt. Zijn lezing heeft als titel: ‘Analytische scheidingstechnieken: van levensbelang voor de life sciences.’
Veertig minuten later houdt dr. Nicole van den Braak een voordracht. Zij is docent bij de ATGM. Haar bijdrage gaat over de vraag wat haar academie kan betekenen voor het voortgezet onderwijs.
Om vijf uur starten de parallelle workshops. Om zes uur wordt de dag afgesloten met een aperitief en buffet.
Met deze studiedag wil de ATGM de docenten van het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs kennis laten maken met de onderwijsactiviteiten van deze academie. Het is de bedoeling vaker van dit soort studiedagen te organiseren.
Er wordt op het moment ook een CD-rom gemaakt met lesideeën en voorbeelden van laboratoriumproeven. En door het jaar heen kunnen de docenten met hun leerlingen proeven doen in de laboratoria van ATGM, onder begeleiding van Avansdocenten. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?