Terug naar overzicht

Lifelong learning met ongebruikte leerrechten

Staatssecretaris Rutte wil dat niet-benutte leerrechten kunnen worden ingezet voor levenlang leren. Snelle afstudeerders moeten er ook na hun dertigste levensjaar bekostigd onderwijs mee kunnen volgen tegen een regulier collegegeld. 
Dat voornemen maakte staatssecretaris Rutte vorige week bekend tijdens een overleg met de Tweede Kamer over levenlang leren. Wat hem betreft mogen studenten voor maximaal een jaar aan leerrechten meenemen. Pas daarna betalen ze een marktconform collegegeld, dat gewoonlijk hoger is. De precieze invulling van de regeling moet nog volgen. ‘We moeten goed kijken hoe we de niet-benutte leerrechten gaan registreren, want we willen niet nog een fraudedossier’, aldus Rutte in de Tweede Kamer. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?