Terug naar overzicht

NHTV start Game Academy

De NHTV Internationale Hogeschool (voorheen Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer) in Breda gaat studenten opleiden voor de game-industrie. De Game Academy gaat twee specialisaties aanbieden: ‘programming’ en ‘visual art’.
Dat de NHTV aan een dergelijk aanbod werkte was al bekend. In december bleek uit een onderzoek dat de behoefte bij de industrie voldoende groot was om daarop in te spelen. De periode sindsdien is gebruikt om de haalbaarheid van het plan te onderzoeken. Het initiatief werd van meet af aan ondersteund door de gemeente Breda en het bedrijf Playlogic, dat een tekort heeft aan in Nederland opgeleide specialisten. Ook het ministerie van Economische Zaken sprak zich onlangs in positieve bewoordingen uit over het initiatief.

De specialisatie ‘programming’ is gericht op de game hardware met onderwerpen als ‘engine programming’, ‘artificial intelligence programming’ en ’tools programming’. Studenten ‘visual art’ leren zowel handmatig als op de computer, in 2D en 3D, karakters en omgevingen vorm te geven. Zij worden specialist op het gebied van bijvoorbeeld ‘3D-modelling’, ’texturing’ of animatie. Volgens de NHTV kunnen afgestudeerden ook aan de slag in aanpalende sectoren bijvoorbeeld als programmeur binnen andere ICT-sectoren, 3D vormgever of ontwikkelaar van simulaties.

De NHTV gaat bij haar nieuwe Academy selectie aan de poort toepassen. Bij de NVAO moet nog accreditatie worden aangevraagd. Toestemming van het ministerie van OCW wordt na de zomer verwacht. De start staat gepland voor augustus 2006. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?