Terug naar overzicht

Rutte heeft geen spijt

Staatssecretaris Rutte heeft geen spijt van zijn oproep aan studenten om tot bezettingsacties over te gaan. Dat zegt hij in NRC Handelsblad van afgelopen vrijdag. ‘Sommige dingen kan de overheid niet voor studenten doen, die zullen ze zelf moeten oplossen.’

Ook staat hij nog steeds achter zijn beslissing niet naar het Maagdenhuis te gaan. Onderhandelingen waren volgens hem niet mogelijk. ‘Voor mijn populariteit was het beter geweest als ik wel was gegaan. Het had vast leuke pers opgeleverd. Maar zo’n politicus wil ik niet zijn. Ik zit hier om het hoger onderwijs beter te maken, niet om de persoon Rutte populair te maken.’
‘Oprutte’ vond de staatssecretaris wel een leuke woordspeling. Hij hoopt nog een spandoek van de actievoerders te krijgen. (BB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?