Terug naar overzicht

Bijrol voor hoger onderwijs bij innovatie dienstensector

Universiteiten en hogescholen zijn bij lange na niet de belangrijkste partners voor innovatie in de dienstensector. Klanten en leveranciers zijn veel belangrijker, blijkt uit een onderzoek van de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Techniekbeleid (AWT).
Van de dienstverlenende bedrijven die vernieuwingen doorvoeren, maakt bijna veertig procent gebruik van stagiairs uit het hoger onderwijs. Informeel overleg tussen de bedrijven en kennisinstellingen komt zelfs nog iets vaker voor. Maar inspirerend zijn de contacten kennelijk niet.

Uit een onderzoek bij onder meer banken, ict- en logistieke bedrijven blijkt dat de dienstverleners vernieuwingsgezinder zijn dan gedacht. Alleen is hun innovatie niet altijd technologisch. Slechts een op de vijf noemt ict als belangrijke kennisbron voor vernieuwing. Logistieke, bedrijfseconomische en juridische kennis wegen zwaarder. (BB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?