Terug naar overzicht

Doekle Terpstra en Frank de Grave debatteren in Tilburg

Over de toekomst van de verzorgingsstaat kruisen Doekle Terpstra en Frank de Grave woensdag de degens. Plaats van handeling: de Universiteit van Tilburg.
Centrale thema’s zijn de gezondheidszorg en de sociale zekerheid. Tijdens het ‘Prominentendebat’ staan de marktwerking in het zorgstelsel en de voors en tegens van privatisering van de werknemersverzekeringen ter duscussie.
Doekle Terpstra is tot eind van de maand voorzitter van het CNV. Op 1 mei begint hij als voorzitter van de HBO-raad. Voormalig VVD-politicus Frank de Grave is momenteel voorzitter van het College Tarieven Gezondheidszorg.

Jaarlijks organiseert de studievereniging Efact het Prominentendebat. Vorig werd in samenwerking met de Jonge Socialisten Wouter Bos naar Tilburg gehaald. In een bomvolle aula discussieerde hij met de Tilburgse economen Verbon en Kolnaar. Het debat van dit jaar wordt samen met de Tilburgse afdeling van de JOVD georganiseerd. (FG)

De Nederlandse verzorgingsstaat: nodig of overbodig? Woensdag 13 april, 15.00 tot 17.00 uur. Plaats: aula Universiteit van Tilburg. Toegang gratis.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?