Terug naar overzicht

Nieuwe opleiding Avans+: Ambtenarenrecht

Avans+ biedt een nieuwe opleiding aan: Ambtenarenrecht. Het gaat om een postbacheloropleiding van veertien weken.

Volgens projectleider Koen van Schendel is er al langer vraag naar deze specialisatie. In de publieke sector gelden andere rechten dan in de particuliere sector, het bedrijfsleven. De studenten krijgen onderricht over de aanstelling, het ontslag en het sociaal zekerheidsrecht binnen het ambtenarenrecht.
Het programma is ontwikkeld in samenwerking met advocatenkantoor CAPRA, dat al jaren overheidswerkgevers adviseert over ambtenarenrecht. De advocaten en adviseurs van dit kantoor treden ook op als gastdocent.
De opleiding is bedoeld voor hbo’ers (of mensen die op dat niveau werken) die bij een overheidsinstelling of ander openbaar lichaam werken. Ambtenarenrecht start op 25 oktober in Utrecht, op 1 november in Breda en op 4 november in Amsterdam.
Op 13 april start ook een andere nieuwe opleiding van Avans+: Introductie Sociale Veiligheid. In twaalf weken krijgen de studenten vier lesblokken aangeboden met informatie over ‘veiligheid in maatschappelijk context’, ‘veiligheid van personeel’, ‘veiligheid in de interne arbeidsorganisaties’ en ‘veiligheid in het privé-domein’.

Avans+ is een aparte B.V. van Avans Hogeschool en biedt postbachelor- en masteropleidingen aan. De onderneming verhuisde onlangs van de Lovensdijkstraat naar de Heerbaan in Breda.
Kijk voor meer informatie op: www.avansplus.nl. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?