Terug naar overzicht

Pril geluk gered

Hoezo, geen hart voor de natuur? Shovelmachinisten Frans Graumans en Bart Zwanen moeten soms bomen en aanplant verwijderen, zoals nu het parkje achter het hoofdgebouw in Breda. Maar zij weten waar ze mee bezig zijn. Afgelopen zaterdag hebben ze een nest met een broedende meerkoet in veiligheid gebracht.
Graumans is van boerenafkomst. Broedende vogels bij het werk ontzien is voor hem heel normaal.
‘Ik ben er niet met mijn handen aangekomen, want dan wil zo’n vogel er misschien niet meer op. Samen met mijn maat hebben we de schep van de shovel voorzichtig onder het nest geschoven. Toen hebben we het aan de rand van de sloot gelegd. Binnen twintig minuten had de meerkoet zijn nest weer gevonden, en ging weer verder met broeden.’
Als de kleine meerkoetjes uit het ei zijn gekomen laten Frans en Bart het ons weten. (FG)

(Klik op foto voor vergroting)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?