Terug naar overzicht

Rutte weerstaat spreekkoren met een grijns

Op het Plein in Den Haag hebben vanmiddag circa 1500 studenten gedemonstreerd tegen de leerrechtenplannen van staatssecretaris Rutte.  
Ze verzetten zich tegen de voorgestelde inperking van de studieduur en de verhoging van het collegegeld voor trage studenten. Op het podium zegden de kamerleden Tichelaar (PvdA) en Joldersma (CDA) toe dat ze studenten niet anderhalf maar twee jaar uitlooptijd bovenop de cursusduur willen toestaan voor ze een hoger collegegeld moeten betalen. De kamermeerderheid op dit punt tekende zich al in december af.  

Staatssecretaris Rutte kon zich niet verstaanbaar maken op het podium. Hij onderging de spreekkoren met een grijns en bewoog zich ontspannen tussen de studenten.  

Om drie uur werd de sfeer nog even grimmig toen een aantal demonstranten probeerde het Tweede-Kamergebouw binnen te gaan waar het overleg met de staatssecretaris plaatsvond. Madelein Hofmijster van het ISO: ‘De politie werd wat zenuwachtig, maar het was weer snel rustig.’ (HOP)

Foto’s: © Hans Stakelbeek
(Klik op de foto’s voor vergroting)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?