Terug naar overzicht

Studenten Avans en Fontys erg ontevreden over mastervoorlichting

Avans Hogeschool in Breda en Tilburg en de Tilburgse vestiging van Fontys krijgen van hun studenten een 3,7 voor voorlichting over masteropleidingen. De twee scoren het slechtst van 19 onderzochte hogescholen.
Dat blijkt uit niet eerder gepubliceerde gegevens van de Nationale Studentenenquête 2004. Ook andere instellingen oogsten weinig waardering voor het niveau van de voorlichting. Hogeschoolstudenten geven gemiddeld een 4,7 voor het niveau van de voorlichting, WO-studenten zijn milder en geven een 6,2.
Ook onder studenten van Inholland scoorde de voorlichting minder dan een vier. De studenten van de Christelijke Hogeschool Ede gaven met een 6,1 het hoogste cijfer.

Van de universitaire studenten velden de ondervraagden van de TU-Eindhoven het hardste oordeel. Zij gaven een 4,4. Ook bij de VU (5,1) en de Radboud Universiteit (5,6) waren de studenten kritisch. De TU-Delft (6,6) en Wageningen Universiteit (6,9) kregen de hoogste waardering. Die laatste universiteit lijkt het ook bij de hbo’ers goed te doen. Studenten van het eveneens in landbouwonderwijs gespecialiseerde Van Hall Instituut gaven een 5,8 voor de mastervoorlichting en hoorden daarmee tot de positivo’s van het hbo.

Eerder al publiceerde het ISO een kritisch rapport over voorlichting over masterstudies, maar hier baseerde men de publicatie op minder dan driehonderd geënquêteerden. De Nationale Studentenenquête is veel grootschaliger: op dit onderdeel werkten in totaal ongeveer vijfduizend studenten mee. Momenteel wordt druk gewerkt aan de nieuwe studentenenquête. De resultaten daarvan worden eind augustus verwacht. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?