Terug naar overzicht

Vooringang hoofdgebouw Breda vanaf maandag dicht

In verband met de start van de bouw wordt aanstaande maandag de A-ingang, aan de ‘voorkant’ van het gebouw Hogeschoollaan in Breda, afgesloten. Iedereen moet dan naar binnen via de C-ingang aan de andere zijde. Het toegangshek aan de voorkant van het terrein blijft wel open.

De voorkant van het gebouw wordt deels gesloopt. De vierde verdieping gaat eraf en van de rest blijft alleen het geraamte over. Dat gaat deel uitmaken van het nieuwe gebouw dat aan die kant verrijst. Intussen gaat het onderwijs in de B- en de C-delen van het gebouw gewoon door.
Gebruikers hebben vanaf maandag nog maar één ingang tot hun beschikking. De komende weken zullen ook het parkeerterrein en de fietsenstalling aan de voorkant verdwijnen om plaats te maken voor het bouwterrein. De fietsenstalling komt terug aan de achterzijde, waar zich nu het parkje met de vijver bevindt.
Het parkeerterrein aan de achterkant wordt anders ingericht. Het voetpad vanaf de Molengracht tot aan het gebouw wordt toegangsweg voor het verkeer. Op de plek van de huidige toegangsweg rondom het parkeerterrein worden nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. Het aantal parkeerplaatsen zal daardoor ongeveer gelijk blijven.
Langs het gebouw komt eenrichtingsverkeer, zodat auto’s de vooringang van het terrein alleen kunnen gebruiken om het te verlaten. (FG)

Foto: Woensdag werd begonnen met het opruimen van het parkje aan de achterkant van het gebouw. (Op de foto klikken voor vergroting.)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?