Terug naar overzicht

Academiedirecteur: ‘CMD wordt een normale hbo-opleiding’

‘Jammer dat Jurriënne weggaat’, is de reactie van Ad Vissers, directeur van de Academie voor ICT en Media in Breda. Jurriënne Ossewold, opleidingshoofd van de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD), stapt onder meer op omdat ze hij niet eens is met het afschaffen van de numerus fixus van deze opleiding.

De directeur begrijpt haar stap wel. ‘De droom die zij had met CMD kan zij bij Avans niet waarmaken. Ze wilde bijvoorbeeld een eigen academie. Dat gaat niet. Ik denk dat de kracht van CMD juist ligt in de samenwerking tussen een ICT- en kunstacademie. Het grote succes van CMD komt voor haar rekening, maar ik denk dat we met de expertise van het huidige team, dat zij heeft opgebouwd, wel verder kunnen.’
Het besluit van de Raad van Bestuur om de numerus fixus af te schaffen, ziet hij niet als onoverkomelijk. ‘CMD is een pioniersorganisatie maar zal steeds meer een normale hbo-opleiding worden, met de daarbij behorende financiering (nu krijg de opleiding nog extra geld, red.).’
Nieuwe vakdocenten vinden is volgens hem niet makkelijk, maar gaat wel lukken, denkt hij. ‘Als een opleiding snel groeit, zijn er altijd groeistuipen, maar ik denk dat CMD genoeg kwaliteit in huis heeft om dat op te vangen.’
Jurriënne Ossewold wordt niet vervangen. ‘De adjunct-directeur, Toon Kloet, gaat waar nodig het huidige coördinatieteam van CMD, ondersteunen bij het verankeren van processen.’ (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?