Terug naar overzicht

Onderhandelingen over hbo-cao hervat

De onderhandelingen voor een cao in het hbo worden op 12 mei hervat. Volgens de vakbonden is de HBO-raad bereid concessies te doen. Onderhandelaar Arno Lammeretz van Abvakabo-FNV wil daarom meteen tot een overeenkomst te komen. ‘Je kunt niet blijven praten.’

Vorige maand schortten de vakbonden alle overleg op omdat de HBO-raad alleen voor onderwijspersoneel twintig extra uren voor scholing en ontwikkeling wilde regelen. De bonden willen dat ook voor ondersteunend personeel. Dat zou een tegenprestatie moeten zijn voor een flinke wijziging in de vakantiedagen in het hbo. Door andere werktijden zou het aantal vrije weken terug gaan van twaalf naar tien.  
De vakbonden hebben de tussenliggende periode gebruikt om de druk op de hogescholen op te voeren. Dat ging onder meer via actiebijeenkomsten en een kaartenactie. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?