Terug naar overzicht

Studenten maken eigen internet-televisie 

Lokale televisie ‘voor studenten door studenten’. In Groningen is het al bijna zover. Daar lanceren studenten in augustus het internetkanaal I-see WebTV. Andere studentensteden zullen volgen, hopen de makers. 
De studenten gaan elke dag twee programma’s verzorgen. Cultuur, debatten, entertainment, een kookprogramma en sport komen allemaal aan bod. Kijkers mogen interactief reageren op de uitzendingen. Dankzij webcams die in het centrum van Groningen worden neergezet kunnen ze bovendien zelf in beeld verschijnen. Aanstaande vrijdag 27 mei is er een demonstratie. 

De hoofdredacteur van het kanaal is Aäron Zitoony, student van de masteropleiding radio- & televisiejournalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. De RUG financiert het project. Het initiatief komt van Groningen Internet Exchange, een non-profitorganisatie die internetprojecten ondersteunt.  (BB/HOP)

(Binnenkort meer informatie op www.i-see.nl)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?