Terug naar overzicht

Aanbod vakantiewerk stijgt licht

Het aantal vakantiebanen lijkt dit jaar iets toe te nemen, melden de grote uitzendbureaus. Bovendien is er meer vraag naar hoger opgeleiden.

‘Het ging de laatste vier jaar wat achteruit met het vakantiewerk’, meldt een woordvoerder van Tempo Team. ‘Dat had alles te maken met de economische neergang. In 2004 stabiliseerde het aantal beschikbare banen, en dit jaar zitten we weer in de plus, al is het bescheiden.’
Marktleider Randstad ziet vooral het aantal administratieve vakantiebanen toenemen. ‘Door de invoering van de nieuwe zorgwet bijvoorbeeld is er de komende maanden bij verzekeraars en gemeenten veel vraag naar tijdelijke krachten. Voor veel van die functies zoeken we hoger opgeleiden.’

Het kleinere uitzendbureau Studentenwerk zegt al een paar jaar in de lift te zitten. ‘Studenten schrijven zich vrij massaal in. We werven op dit moment voor 280 projecten; vorig jaar om deze tijd waren dat er 220. Dat betekent overigens niet dat we maar 280 tijdelijke plaatsen te vullen hebben. Voor een grote klant als UPC zoeken we zestig vakantiewerkers.’ (TdO)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?