Terug naar overzicht

Ingenieurs: ‘Hbo-promoties zijn prima’

Ingenieurs maken zich geen zorgen over hbo-promoties en het tweejarige professional doctorate. De markt zal de waarde van zulke diploma’s bepalen, zegt Kivi Niria, de beroepsvereniging van hbo- en tu-ingenieurs.
De doctorstitel is slechts iets waard in combinatie met de naam van een instelling. Om te zorgen dat Nederlandse opleidingen waardevol zijn, moeten ze elkaar versterken ‘in plaats van elkaars initiatieven bij voorbaat de grond in te boren’, vindt Kivi Niria. ‘Over innoveren wordt veel te vaak alleen gepraat. Laten we vertrouwen blijven geven aan die onderwijsinstellingen die daadwerkelijk innoveren.’

Kivi Niria is een jaar geleden ontstaan uit een fusie van de beroepsverenigingen voor hbo-ingenieurs (Niria) en tu-ingenieurs (Kivi). De vereniging vindt dat ingenieurs van beide opleidingen ‘elkaar terdege versterken’. (BB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?