Terug naar overzicht

Masterstudenten museologie eisen collegegeld terug

Masterstudenten museologie van de Reinwardt Academie eisen tot 9000 euro collegegeld terug. Hun was een universitair masterdiploma beloofd, maar dat krijgen ze niet.  

Het master-of-arts-diploma zou verleend worden via de Universiteit van Newcastle, waarmee de Amsterdamse kunstopleiding samenwerkte. Maar toen de Britten de samenwerking onverwachts opzegden, verviel deze U-bochtconstructie. De opleiding museologie werd weliswaar kort daarna geaccrediteerd door keurmeester NVAO, maar dan als hbo-master, zonder de universitaire ‘of arts’-toevoeging in de titel. 

Advocaat Erik de Groot meent dat de merendeels buitenlandse studenten van de dure opleiding ernstig gedupeerd zijn: ‘De Reinwardt Academie moet met de billen bloot’. Maar volgens Olchert Brouwer, collegevoorzitter van de overkoepelende Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, zal dat niet gebeuren. Dat Newcastle de samenwerking onverwachts opzegde was volgens hem overmacht en de hbo-mastertitel museologie biedt volgens hem dezelfde toelatingsrechten tot eventuele promotietrajecten. Hij bestrijdt dat de studenten schade hebben geleden.  (HC/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?