Terug naar overzicht

Nederlander hekelt zesjescultuur 

Slechts 16 procent van de Nederlanders denkt dat de werkdruk voor studenten te hoog is. Vorig jaar vond nog een kwart van de ondervraagden dat studenten te hard moeten studeren. 
Dat blijkt uit de Onderwijsmeter 2005, de jaarlijkse enquête van het ministerie van OCW onder bijna duizend willekeurige landgenoten. Van hen denkt 37 procent dat de studielast niet te hoog is en bijna de helft heeft geen mening. 
Driekwart van de ondervraagden stelt dat studenten zich voor een maximaal resultaat moeten inzetten in plaats van genoegen te nemen met een zes. Vier van de tien ondervraagden meent dat studenten veertig uur per week zouden moeten studeren – wat ze maar zelden doen. Tegelijkertijd vindt zestig procent het goed als studenten naast hun studie een bijbaan hebben. Slechts tien procent is daar tegen.  
Zes van de tien ondervraagden vinden dat studenten meer collegegeld moeten betalen als ze te lang over hun studie doen. Nederlanders met een gemiddeld of hoog inkomen staan vaker achter die dwangmaatregel dan Nederlanders met een laag inkomen.  (BB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?